Onze eerste week in Brisbane

Inmiddels wat bijgekomen van de reis. Tijd om de boel eens de verkennen. Eerst een bezoek aan onze scholen, dan een aantal dagen op huizenjacht, afkoelen met een dagje strand en uiteindelijk de hittegolf ontvluchten met een administratief verblijf in de bibliotheek. 

Op woensdag eerst met de bus naar Mount Gravatt om Denise haar campus te bekijken. Goed om even te zien waar ze vanaf 9 maart vijf weken gaat bikkelen. Vervolgens naar Nathan Campus (locatie voor Yannick komende 18 maanden) met de gratis pendelbus die tussen de twee campussen rijdt. Daar zijn we uiteindelijk wel een paar uur geweest om gelijk wat dingetjes te regelen. Buiten de gebouwen om lijkt het allemaal wel een tropische dierentuin – maar dan zonder dieren. Mooie bomen, planten en bijzondere vogels die je hoort fluiten. Het is ook allemaal heel netjes, zowel rondom de school als in de stad. Er ligt weinig vuil. We hebben hier nog geen kauwgompje zien liggen op straat. Net zoals de vele openbare toiletten in de stad, die zien er ook allemaal netjes uit. Dus dat is fijn!

Maar even terug naar school; er zit ook een aardig grote gym bij de Nathan Campus waar we vrij goedkoop een abonnement kunnen afsluiten. Met dat abonnement kunnen we elders op de campus toegang krijgen tot het zwembad, de tennisbaan en squashbaan – groot pluspunt dus! ‘s Avonds na de powernap van Yannick gingen we voor het avondeten langs bij een Indiase afhaaltent om de hoek van het hotel om een curry eten. Mennn wat was dat heet! Yannick z’n curry-kookkunsten zijn nog nooit zo pittig geweest, ha-ha!

Dag 3 – Donderdag

Vandaag stond in het teken van huizenjacht. We hebben in totaal drie huizen bekeken. De eerste was echt verschrikkelijk – superklein, smerig tapijt, geen airco en maar twee schamele kookpitjes. Het was direct al duidelijk dat dit niks werd. Hoewel we weten dat we niet te veeleisend moeten zijn, zijn airco en een kookstel met vier pitjes toch echt wel een vereiste. Deze kamer was nog niet eens zo heel goedkoop, dus we zagen de bui al hangen voor de komende tijd. Gelukkig is het vanaf de eerste bezichtiging bergopwaarts gegaan. De huizen werden steeds netter en mooier.

We hebben de dag afgesloten met een Maleisische maaltijd in een Oosters restaurant in de Chinatown buurt van Brisbane.

Aziaten zijn hier op straat oververtegenwoordigd.

Dag 4 – Vrijdag

Poging twee om een geschikte verblijfplaats te vinden. Vandaag in totaal vier accommodaties bezichtigd – van huizen, tot appartementen tot studio’s. Wat een vooruitgang vergeleken met de vorige dag! De tweede woonruimte die we bezochten, was een appartement. Heel veel ruimte, een hele chille keuken, twee badkamers (niet nodig, wel relaxt) en dicht in de buurt van het grootste winkelcentrum in Brisbane. Hier hadden we hoog op ingezet, want het leek betaalbaar en het viel dik in de smaak.

Omdat het hier niet makkelijk is om meubels te vervoeren zonder auto zoeken we elke keer naar gemeubileerde accommodaties. Maar schijnbaar was er in het filteren op de websites iets niet goed gegaan. Dit appartement werd namelijk niet gemeubileerd! En elektriciteit, water en internet bleken ook niet inbegrepen. Dit voldeed op alle punten aan onze eisen, maar was simpelweg te ver buiten ons budget. Toch proberen te passen en meten met een beetje creatief boekhouden, maar ook dan bleek dat het gewoon te gek zou worden. We zouden dan bijvoorbeeld geen avocado’s ($3,50 per stuk) meer kunnen kopen en dat is dus echt geen optie, ha-ha!

Na vandaag hebben we in totaal zeven woningen gezien en – jammer genoeg – nog steeds niet de ideale match gevonden. Geduld is een schone zaak, maar tegelijkertijd ook gewoon een retevervelend ding als je elke keer in 30 graden heen en weer, bus in, bus uit, berg op, berg af moet. Na twee van zulke dagen ben je er wel helemaal klaar mee.

Dag 5 – Zaterdag

Als we de health-app van Apple moeten geloven, hebben we in de afgelopen dagen bij elkaar ongeveer 35 km gelopen. En met gemiddeld 30 graden is dat geen pretje – tijd voor rust dus. Het zou vandaag 35 graden worden, dus we besloten naar Surfer’s Paradise aan de Gold Coast te gaan om af te koelen.

In de Gold Coast zit ook een campus van Griffith University, waar Yannick eventueel ook kon gaan studeren. We zouden dan altijd in de buurt van het strand zitten. Uiteindelijk hebben we toch gekozen voor de stad. Onder andere omdat daar meer te beleven is en meer werkgelegenheid is buiten het hoogseizoen. Toen we dit strand zagen, kregen we bijna spijt van die keuze. We hebben dan misschien geen surfers gezien, wel een paradijs. Wat is dit helemaal hartstikke chill zeg. Maar na zo’n dag op het strand weet je ook wel dat je dit na een paar weken al wel zat bent. Toch blij dat we toch voor Brisbane hebben gekozen!

Dag 6 – Zondag

Vandaag werd het qua temperatuur nog gekker – 39 graden in Brisbane en maar liefst 45 graden landinwaarts. Deze extreme temperaturen zijn in feite ook hoge uitzondering voor de Ozzies. Er heerst op dit moment namelijk een hittegolf die nog nooit zo lang heeft aangehouden. Laatste keer dat zo’n temperatuur als vandaag werd gemeten, was in 1975. We treffen het dus wel, ha-ha.

We wisten van deze temperatuur, dus we zouden maar één huis bekijken en de rest van de dag in de bibliotheek spenden om de administratie een beetje op orde te krijgen. Om 08.00 uur was het al bijna 30 graden, dus we stonden echt op het punt om het af te zeggen. Maar we zijn toch gegaan. Achteraf maar goed ook, want hoewel dat huis ook geen match was, waren we wel ontzettend in de buurt van het huis waar we eigenlijk maandag een afspraak hadden. Het leek ons dus wel een goeie optie om dat vandaag ook gelijk mee te pakken. We waren immers een straat verderop. Dus toen Yannick die contactpersoon opbelde en vroeg of we het ook konden verplaatsen naar vandaag, antwoordde die gast: “Oh yeah, I thought our appointment was today!” Ha! Okay! No problem at all mate! Let’s do it today.

Het huis waar we zouden kijken, was nog niet helemaal opgeleverd, maar zou een huis voor studenten, singles en couples worden – compleet gemeubileerd met elektriciteit, water en ongelimiteerd internet (jeej!). Hij was zelf nog niet op de locatie aanwezig, maar we konden alvast een kijkje nemen en in alle rust overleggen over de opties.

Hier een foto van de voorkant van het huis. Heb je niks aan. Wij zitten aan de achterkant 😉

Dit was het negende huis. En al hebben we nog niet gezien hoe het er uiteindelijk van de binnenkant uit komt te zien, dit moet het zijn! We hebben alle opties tot in detail besproken en kwamen tot de conclusie dat we – vergeleken met alles dat we al wel en nog niet gezien hebben – geen betere optie zouden krijgen. We moesten snel zijn want deze plek is zeer populair. De verhuurder was zeer vriendelijk en bood ons een lift aan naar de bibliotheek in de stad – ongeveer twintig minuten verderop. We hebben daar direct de papieren ingevuld om ons aan te melden voor de huur.

Vandaag was ook de laatste dag dat we konden verblijven in het tweede hotel, want maandag moesten we eruit. We konden wel bijboeken, maar wilden liever iets goedkopers, aangezien we nog een lange tijd moeten overbruggen. Plus, waar we zaten, was voor het geld gewoon supercrappy. De guy die ons de lift gaf, wist nog wel een plekje. Bij zijn ex-partner in een appartement in de Gold Coast. We konden daar voor een redelijke prijs verblijven. Omdat we waarschijnlijk toch al woonruimte hebben gevonden, vonden we het tijd voor een weekje vakantie, dus we hebben dat bod geaccepteerd. We zitten dus nu op 28 hoog met uitzicht op de kust in South Port.

Check dit filmpje voor het uitzicht. (TIP: zet de beeldkwaliteit via het wieltje even op 1080p)

Zo. Je bent weer (bijna) helemaal bij. Van de week uploaden we weer een filmpje. Op het moment zitten we flink verlegen om internet.

G’day!

Written by Denise