Yes, wij zijn in Brisbane!

Lieve Allemaal!

Wat ontzettend tof dat er zoveel mensen aanwezig waren tijdens ons afscheid in de kroeg en op het station om ons uit te zwaaien. Het was goed om jullie allemaal nog even persoonlijk gedag te kunnen zeggen voordat we zo’n lange tijd zonder elkaar moeten doorbrengen! Hier even een update van de reis en de eerste dag.

Hoewel we maar liefst 33 uur onderweg waren, vloog de reis hiernaartoe eigenlijk best wel snel voorbij. 33 uur lijkt heel lang – dat is het ook gewoon! – maar je stelt je erop in, dus al met al viel het wel mee. Tijdens de eerste twee vluchten met Qatar Airways kregen we prima vliegtuigvoer en konden we ongelimiteerd genieten van ‘gratis’ drankjes. Hoewel deze vlucht goed te doen was, leek een businessclass toch ook wel erg comfortabel, dus wellicht kiezen we – indien de portemonnees het toelaten – de terugweg voor een classje hoger. De terugweg wordt in ieder geval een vlucht met maar één tussenstop – al dat gesjouw met die bagage elke keer door al die poortjes, daar zit niemand op te wachten.

Met overstappen liep ook alles voorspoedig. Behalve bij Perth dan… We hadden flink wat tijd (lees: dik 5 uur) voordat we in het vliegtuig zouden stappen naar Brisbane. Dus nadat we de controle door waren, deden we lekker rustig aan. We hebben heerlijke Mexicaanse burrito’s gegeten met een bijbehorend biertje en langzaam aan de bus gepakt naar Terminal 4 waar ons vliegtuig vandaan zou vertrekken. Die busrit duurde ongeveer 20 minuten.

Eenmaal aangekomen bij Terminal 4 vroeg Yannick met gespannen toon: “Denies, waar is die tas!?’ ‘Welke tas?’ ‘Die sporttas!’ Shit. Die sporttas. We waren onze gesealde sporttas vergeten!!! We hadden alleen onze grote koffers in Perth van de band getrokken om vervolgens die strenge poortwachters (bekend van Border Security op TV) te passeren. En we hadden nog maar een uur voordat we konden boarden. Whoops… wat nu!?

De koffers die we wel hadden, hebben we gauw ingecheckt – wel met een kleine waarschuwing van de lieve grond-stewardess-mevrouw voor onze net iets te zware handbagage. Aangezien we minder dan een uur de tijd hadden, de bussen enkel om het kwartier reden, en de rit ongeveer twintig minuten bedroeg, moesten we wel een taxi nemen. Gelukkig was dat zo gepiept en waren we vrij snel terug op Terminal 1.

Dus wij naar de Qatar customer service balie en na wat heen-en-weer-gewalkietalkie moesten we even ergens naar toe lopen waar iemand ons zou ontmoeten. Die mevrouw nam ons mee naar een hokje.. en ja hoor!! Daar stond ons schattige tasje! Su-per-chill. Direct weer in versnelde looppas terug naar de taxichauffeur die ons zou opwachten met onze handbagage nog in de auto en die bracht ons netjes op tijd terug. Tja, ietwat extra kosten, maar lang niet zoveel als het teveel aan bagage dat we niet hoefden te betalen.

De laatste vlucht vlogen we met Qantas – dé Australische vliegmaatschappij. We hadden een kleiner vliegtuig, zaten dit keer wel lekker bij het raam, en hebben ook allebei nog even heerlijk kunnen slapen. Gelukkig maar, want toen we aankwamen op Brisbane Airport was het rond 5.30 uur in de morgen. Heel apart, want in Nederland zat de dag ervoor er alweer bijna op! We werden opgepikt in een super-deluxe Vito-bus die door de universiteit was geregeld en werden afgezet bij het hotel in de stad.

Toen kreeg ik (Denise) het toch echt wel even zwaar, poeh-poeh. Na een frisse douche moest ik echt even gestrekt liggen voor m’n rug om bij te komen van al het gedonder. Na een uurtje of anderhalf werd ik wakker en dat was me toch een potje raar! Zo ontzettend moe! Mennn, de zon schijnt en er is nog een hele dag voor de boeg! Maar ja, Nederlandse tijd was het eigenlijk ook twee uur midden in de nacht! Geen wonder dat mijn biologische klokje het liefst door wilde slapen, hi-hi.

Toch zijn we vol goede moed aan de nieuwe dag begonnen en de stad in gegaan. Veel gewandeld, gegeten en gedronken. We hebben simkaarten gehaald om een nieuw abonnement af te sluiten. Want ja, je moet connected zijn man.

Telefoonnummer van Yannick is +(61) 470656353 (opnieuw toevoegen voor whatsapp).
Nummer van Denise is +(61) 470667445 (whatsapp via oude nummer behouden).

We hebben ook even een Go-card (Australische OV-chipkaart) geregeld, dus we zijn ook flexibel. Da’s trouwens beter geregeld dan in Nederland. Hier hoef je niet minstens € 20,- tegoed op je pas te hebben staan. Gewoon genoeg saldo d’r op, inchecken en gaan.

Aan het einde van de middag heeft Yannick het toch nog begeven en heel even een uurtje geslapen om vervolgens uit eten te gaan en om 22.00 uur Australische tijd te gaan slapen.

ZO, allebei klaar wakker. Lekker geslapen, als een blok! Hoe laat zou het zijn? 06.00 uur of zo?

WAT?! 11:30???

Nee hè, dit gaat een hele lange nacht worden…

En dat werd het ook eigenlijk wel. Om 3 uur ’s nachts weer klaar wakker, voor een uur of zo. Uiteindelijk weer in slaap kunnen vallen tot een uur of half 6.

Toch nog aardig wennen aan dat tijdsverschil. Nu gaan we pas echt aan dag twee beginnen… 😉

Inmiddels is het alweer 6 dagen later, dus we zullen gauw met een deel 2 komen.

Written by Denise